Beijumerweg 17, 9737 AB

Maandagavond Filmavond 2-10-2023

Regie: David Lean | 83 minuten | drama, romantiek | Acteurs: Celia Johnson, Trevor Howard, Stanley Holloway, Joyce Carey, Cyril Raymond, Everley Gregg, Marjorie Mars, Margaret Barton

Huisvrouw Laura Jesson reist wekelijks met de trein naar Milford. Ze ontmoet onderweg Alec Harvey en spreken na een eerste ontmoeting af elkaar ook de week erna te ontmoeten. De korte wekelijkse ontmoetingen worden voor beiden van grote waarde.

 Dit meesterwerk van Lean is een eerlijk, onsentimenteel sociaal melodrama ondersteund door de pianomuziek van Rachmaninov. Een Britse klassieker!

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Laura , een huisvrouw uit een klein stadje. Ze is getrouwd met een degelijke man die echter meer aandacht heeft voor kruiswoordraadsels dan voor haar. Om aan de verveling te ontsnappen, gaat ze elke week met de trein naar de grote stad om te winkelen en een matineefilm te zien.

Wie kent niet de films waar David Lean mee bekend geworden is:Dr. Zhivago, A bridge on the river Kwai en Lawrence of Arabia.

Dit is een van zijn eerste films bekroond met de gouden palm van Cannes en 3 Oscar nominaties.

We beginnen om half 8
Entree 1 euro

© 2024 All Rights Reserved.